Πυρκαγιά Καλοκαίρι 2012

Οι κάτοικοι στις Οινούσσες αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά στην Δυτική πλευρά του νησιού, βλέποντας τον πυκνό καπνό και έσπευσαν σε βοήθεια.
Πενήντα άνθρωποι, προσκυνητές και μοναχές, εγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 7 Αυγούστου στις  14:00 το μεσημέρι.
Ως εκείνη τη ώρα και ενώ η πυρκαγιά περικύκλωνε το μοναστήρι οι μοναχές δεν ήταν σε θέση να καλέσουν βοήθεια καθώς από τις φλόγες προκλήθηκε βλάβη στην δίκτυο τηλεφωνίας.
Ο Αντιδήμαρχος Οινουσσών, Στέφανος Βογιατζής, βρέθηκε στο σημείο και μαζί με κάτοικους προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν από την πλευρά της θάλασσας, Μοναχές και προσκυνητές που βρίσκονται στο Μοναστήρι.
Η φωτιά έχει φτάσει 500μ. από το Δημοτικό Σχολείο και ήταν δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο, αφού στο σημείο είναι δύσκολη η προσέλευση επίγειων πυροσβεστικών μέσων καθώς και εναέριων.
Σχέδιο δράσης οργάνωσαν κάτοικοι του νησιού και η Δημοτική Ενότητα Οινουσσών.  Συγκεκριμένα έστειλαν μηχανήματα προκειμένου να μπαζώσουν την περιοχή για να διακόψουν τη φωτιά. Η φωτιά βρίσκόταν κοντά στον οικισμό στην περιοχή Παλαμίδα. 
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, εννεαμελές πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.Με σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκαν 60 άντρες του Στρατού στις Οινούσσες για να συμβάλουν στην κατάσβεση. 












Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *