Ποιοί είμαστε


Σταύρος Ζαννίκος
Ceo & Founder
Aignoussa.gr

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Οινούσσες. Από πάντα μου άρεσαν οι νέες τεχνολογίες και οι κατασκευές (ακόμα θυμάμαι το ειδικά διαμορφωμένο πιρούνι που είχα φτιάξει όταν ήμουν 5 για να χωράει στην πρίζα της κουζίνας…).

Η πρώτη μου επαφή με το χώρο της πληροφορικής ήταν στις αρχές του 2000 με έναν υπολογιστή που έτρεχε στα 20Mhz (turbo). Χωρίς πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια διαθέσιμα εκείνη την περίοδο, η αγαπημένη μου ασχολία ήταν να ανοίγω τον υπολογιστή, να εκτελώ τις εντολές “cd”, “dir” και “copy con test.txt” για να ξεκινήσω ένα καινούριο αρχείο κειμένου. Μαζί με τον υπολογιστή μας είχαν δώσει και το εγχειρίδιο χρήσης του MS-DOS το οποίο ξεφύλλισα αρκετές φορές.

Το 2002 απέκτησα τον πρώτο μου Pentium III με Windows98 όπου δάμασα ιδιαιτέρως το φλιπεράκι, την πασιέντζα, τις κυψέλες και τις  καρδιές. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως άφησα κάποιο theme των Windows που να μην το δοκιμάσω. Φυσικά, αγαπημένη μου ασχολία όταν ανακάλυψα και την αναζήτηση σε φακέλους του συστήματος, ήταν να βρίσκω τις “κρυμμένες” εικόνες που έφερναν μαζί τους τα διάφορα προγράμματα των Windows και να τις δείχνω στους γύρω μου.

Στην πορεία ολοκλήρωσα τις βασικές μου γνώσεις  στην χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή παίρνωντας το ECDL και CAMBRIDGE στο Ι.Ι.Ε.Κ της DATA στην Χίο στην ηλικία των 13 ετών.

Όλα αυτά όμως κατάλαβα ότι ήταν απλά «θολά γράμματα» καθώς ξεκίνησε το ταξίδι μου όταν έφυγα από τις Οινούσσες για να σπουδάσω. Το 2010 μπήκα στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Κρήτης στο τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων. Εκεί η γνώση μετατράπηκε σε πάθος και το πάθος σε δημιουργία! Γνώρισα καθηγητές και συμφοιτητές, που έφεραν το ίδιο χούι με εμένα. Σε άλλον άρεσαν οι βάσεις δεδομένων, σε άλλον τα δίκτυα, σε άλλον ο προγραμματισμός. Εγώ, ήθελα έναν τομέα που να περιλαμβάνει την έννοια της δημιουργίας μέσα του. Έτσι διάλεξα τον προγραμματισμό. Η C και η C++ με γοήτευσαν με τις δυνατότητές τους. Αλλά όταν έμαθα πως τα Windows δεν είναι μονόδρομος στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων και πως αν ήθελα να δημιουργήσω ένα πρόγραμμα που να παίζει σε κάθε τύπο λειτουργικού συστήματος (βλ. Windows, Macintosh, Linux κτλ) θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά τη Java σαν γλώσσα προγραμματισμού, τότε συνειδητοποίησα πως εγώ ήμουν φτιαγμένος για ιστοσελίδες. Έτσι, από όλες τις γλώσσες που έμαθα στη σχολή, η PHP έγινε η πιο αγαπημένη μου. Στην συνέχεια ένας καθηγητής μας ανέθεσε μία εργασία δημιουργίας μιας  ιστοσελίδας. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!!! Η ιδέα της σχεδίασης της σελίδας των Οινουσσών ήδη είχε μπει για τα καλά στο νου μου. Μετά από πολύ ψάξιμο και δουλειά κατάφερα να την « βγάλω στον αέρα ».

Aignoussa.gr : ένας γλυκός πονοκέφαλος που πάντα ήθελα να έχω.

Το νησί μου οι Οινούσσες ποτέ δεν είχαν μία οργανωμένη και συνεχώς ενημερωμένη ιστοσελίδα, όπως την είχα εγω στο μυαλό μου! Γιαυτό πήρα την πρωτοβουλία να κάνω εγώ την αρχή για την νέα κοινωνική και τουριστική προβολή των Οινουσσών στο διαδίκτυο. Στην αρχή σίγουρα φάνταζε όνειρο απλησίαστο άλλα στην συνέχεια ο κόσμος  (που τον ευχαριστώ πολύ γιαυτό) αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή και τώρα είναι όλα όπως τα φανταζόμουν.

Το aignoussa.gr ποτέ δεν θα πάψει να αναπτύσεται και να εξελίσεται… Το μέλλον του ανήκει!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μαρία Ντινιακουδάκη
Φωτογράφος

Κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για γονίδιο ή για μικρόβιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγάπη που έχει για τη φωτογραφία ξεκίνησε στα 15 της και εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει μειωθεί καθόλου.

Ο Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Οινούσσες. Την πρώτη σχέση με τη φωτογραφία την είχε πριν λίγα χρόνια, όταν χρησιμοποιώντας την κάμερα της αποτύπωνε καθημερινές στιγμές και τοπία των Οινουσσών, κάνοντας εν αγνοία της τότε φωτορεπορτάζ.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια της φωτογραφικής της πορείας όμως έμαθε ότι η μεγαλύτερη σχολή είναι η ίδια η ζωή σαν εμπειρία,έτσι συνεχίζει να κάνει αυτό που την γεμίζει με ιδιαίτερο ζήλο...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                     
Νικολέτα Χρυσοπαίδου
Φωτογράφος


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Οινούσσες όπου και έκανε τις πρώτες τις φωτογραφίσεις με την ερασιτεχνική κάμερα του κινητού της. Αργότερα η αγάπη της για την απαθανάτιση φωτοστιγμών μεγάλωσε και την έκανε να ασχοληθεί με το αντικείμενο πιο επαγγελματικά. Ανέλαβε να φωτογραφίσει πρώτη φορά στα 18 της χρόνια έναν γάμο, κάτι που το κατάφερε με απόλυτη επιτυχία. 

Φιλοδοξεί να γίνει μία καταξιωμένη του χώρου καθώς σπουδάζει σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα της AKTO art & desing, από το Middlesex Univercity.

Έχει καταφέρει να ξεπερνά τον εαυτό της καθημερινά, κερδίζοντας τον σεβασμό των συναδέλφων της και την αγάπη του κόσμου…


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παντελής Γάτης
Φωτογράφος

Ο Παντελής γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Καλύμνου, ένα μικρό όμορφο νησί, τώρα ομως νιώθει ως πατρίδα του τις όμορφες Οινούσσες. Ξεκίνησε το φωτογραφικό του " ταξίδι " πριν από τρία χρόνια, δεν θυμάται τι ήταν αυτό που τον ώθησε στο να " ταξιδέψει" ... ίσως η ανάγκη του να εξωτερικεύσει σκέψεις, συναισθήματα.
Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φωτογράφο, άλλωστε ποιος είμαι εγώ για να χω την δύναμη να " δαμάσω " το φως...θα έλεγα πως προσπαθώ να είμαι καταγραφέας στιγμών, να παγώνω τον χρόνο κάποια δεδομένη χρονική στιγμή ! Στόχος μου είναι κάποτε να καταφέρω να καταγράψω τις εικόνες που ξεχειλίζουν την οθόνη του μυαλού μου, μέσο κάποιας φωτογραφικής μηχανής .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στέλλα Πετρίδου
Αρθρογράφος

Η Στέλλα Πετρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λέσβο. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική, Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και κατόπιν αποφοίτησε από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. Σήμερα είναι Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ., ζει στις Οινούσσες τα τελευταία 7 χρόνια και υπηρετεί ως Υποδιοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών. Αρθρογραφεί σε έντυπη τοπική εφημερίδα των Οινουσσών και διαδικτυακά στο katarraktisvillage.com. Διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο στο ίντερνετ με τίτλο Λυρίδες (lyrides.blogspot.gr) και στο facebook τη σελίδα Στέλλα Πετρίδου. Έχει εκδόσει τρεις ποιητικές συλλογές, ενώ ποιήματά της φιλοξενούνται σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και σε αρκετές ποιητικές ανθολογίες. Επίσης ορισμένα ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *