Εξωτερικό κρηπίδωμα λιμένος Οινουσσών - Απόφαση συμβουλίου επικρατείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

«Ναυτιλίας ἔρεισμα, κλειναὶ Οἰνοῦσσαι, δαιμόνιαι νῆσοι»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Αγαπητοί συμπατριώτες,

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις υπ’ αριθμόν 2712 & 2713/10.7.2013 αποφάσεις του Ε’ Τμήματος απέρριψε την αίτηση ακυρώσεως των Μαρίας Παντ. Λαιμού, Πανάγου Κ. Λαιμού, Μαρίκας Κ. Λύρα, Συλλόγου Οικολογίας Οινουσσών και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος, οι οποίοι εναντιώθηκαν στην κατασκευή του εξωτερικού κρηπιδώματος στο λιμάνι των Οινουσσών.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι με το σχεδιαζόμενο έργο βελτιώνονται σημαντικά οι υποδομές του υπάρχοντος λιμένα, συνεπώς δεν απαιτείται περαιτέρω χωροταξικός σχεδιασμός και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων κατασκευής του. Επίσης τονίζει ότι έχουν ληφθεί επαρκώς υπ’ όψιν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, η δε οπτική όχληση και περιορισμός της θέας δεν κωλύουν την κατασκευή του λιμενικού έργου.

Το ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας επικύρωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων Υπουργών με την οποία είχαν εγκρίνει (23-04-2010) τις μελέτες του Δήμου για την κατασκευή του έργου. Συνεπώς, δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο για την άμεση εκκίνηση των εργασιών του έργου, οι οποίες διακόπηκαν αιφνιδίως τον Ιούλιο 2012 μετά από ενέργειες των αιτούντων.

Έτσι, και οι πόροι των €1.200.000 τελικώς δεν θα χαθούν για την Ελλάδα και εργασία θα δοθεί σε σημερινούς ανέργους εργάτες, και αυτό το έργο υποδομής και πνοής για το νησί μας θα γίνει.

Ο Δήμος Οινουσσών ευχαριστεί όλους όσους του συμπαραστάθηκαν ηθικώς και μεριμνά για την άμεση επανεκκίνηση της κατασκευής του έργου, το οποίο στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Οινουσσιακού λαού, και το οποίο είναι βέβαιο ότι θα χαράξει μια νέα πορεία στη ζωή και στο μέλλον του ακριτικού μας νησιού και των κατοίκων του.

Εκ του Δήμου



Το Aignoussa.gr έχει στη διάθεσή του φωτορεαλιστική αποτύπωση από μελετητικό αρχιτεκτονικό γραφείο του νέου κρηπιδώματος. Oι 2 φωτογραφίες απεικονίζουν το λιμάνι μας με το νέο κρηπίδωμα, ώστε να έχουν όλοι μία εικόνα του έργου.














Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *