Digea και αναλογική τηλεόραση στις Οινούσσες

Από Παρασκευή 5 Σεμπτεβρίου στις 02:00 τα ξημερώματα ξεκινάει η ψηφιακή  εποχή για τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου.


H επίγεια ψηφιακή τηλεόραση [Digital terrestrial television - DTT ή DTTV] αποτελεί την εξέλιξη της εκπεμπόμενης, αναλογικής τηλεόρασης. Είναι μια καινοτομική υπηρεσία που αναδεικνύει την τεχνολογική πρόοδο της «μικρής οθόνης» έπειτα από την έγχρωμη εικόνα τη δεκαετία του πενήντα.
Τα πλεονεκτήματα που φέρει αυτή η τεχνολογία στην τηλεόραση είναι άμεσα, πολλαπλά και απευθύνονται σε όλους, χωρίς μάλιστα να απαιτούνται περίπλοκες ενέργειες από την πλευρά σας ως τηλεθεατής.
  • 1) Το τελικό αποτέλεσμα είναι ποιοτικότερο της αναλογικής, τόσο σε επίπεδο εικόνας όσο και ήχου. Ο ψηφιακός δέκτης λειτουργεί ως ένας έξυπνος μικρός υπολογιστής, θωρακίζοντας έτσι το σήμα ώστε να διατηρείται σταθερή η ποιότητα της εικόνας. Δεν υπάρχει πλέον το πρόβλημα κακής ή μέτριας λήψης και παρεμβολών, που εμφανίζονταν έως σήμερα σε πολλές περιοχές. Επομένως, τέλος στα χιόνια [λόγω αδύναμου σήματος ή μορφολογίας εδάφους], τα είδωλα που εμφανίζονται στο περίγραμμα των μορφών των ανθρώπων ή των πραγμάτων και περιορίζουν την ευκρίνεια της εικόνας
  • 2) Δεν χρειάζεται αλλαγή στην κεντρική εγκατάσταση διότι το σήμα συνεχίζει να εκπέμπεται σε ραδιοσυχνότητες και να λαμβάνεται με μια απλή κεραία [aerial]. Για σωστή λήψη, μόνη προϋπόθεση είναι η σωστή εγκατάσταση της κεραίας και των υπόλοιπων συνδέσεων με τον δέκτη της τηλεόρασης.
  • 3) Περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια μπορούν να εκπέμψουν μέσα από την ίδια συχνότητα και όλα με άριστη ποιότητα εικόνας και ήχου καθότι απαιτείται λιγότερος χώρος για τη μεταφορά του σήματος.
  • 4) Υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης πρόσθετων υπηρεσιών όπως ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος [EPG] σε ελληνικά και αγγλικά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ενημέρωση σχετικά με το τηλεοπτικό πρόγραμμα ενός καναλιού σε βάθος μιας εβδομάδας, άμεση ή προγραμματισμένη εγγραφή ενός προγράμματος, το κλείδωμά του, υπενθύμιση έναρξης, κ.ά.
  • 5) Μπορούν να υποστηριχθούν διαδραστικές υπηρεσίες.
  • 6) Υπάρχει δυνατότητα και για τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας [High Definition], λόγω του διαθέσιμου χώρου ανά συχνότητα.
  • 7) Τα προγράμματα των ελεύθερων τηλεοπτικών σταθμών παραμένουν ελεύθερα για όλους.

 Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες στα παρακάτω βίντεο και στην ιστοσελίδα της Digea κάνοντας κλικ εδώ!


Οδηγίες για επανασυντονισμό των δεκτών.




Οδηγίες για σύνδεση του αποκωδικοποιητή.




Οδηγίες για διαγραφή των διπλών καναλιών.



Πηγή: www.digea.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *