Χριστουγεννιάτικες ευχές από την ΑΕΝ Οινουσσών


Οι γιορτές πλησιάζουν. Τα Χριστούγεννα έρχονται να σημάνουν τη γέννηση του Θεανθρώπου. Όλος ο κόσμος ετοιμάζεται, ώστε να υποδεχθεί με χαρά τις άγιες ετούτες  ημέρες, στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο  δέντρο και δημιουργώντας μιαν όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα. 

Μέσα στην καρδιά του χειμώνα, το έλατο  παραμένει καταπράσινο και ζωντανό. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σύμβολο της χριστιανοσύνης, δηλώνει την αιώνια ζωή του Χριστού. Το σχήμα του είναι τριγωνικό και δεν είναι τυχαίο ούτε αυτό. Συμβολίζει την Αγία Τριάδα, ενώ το βαμβάκι πάνω σε αυτό, την καρδιά του χειμώνα. Τα φωτάκια δεν στολίζουν το δέντρο τυχαία. Παραπέμπουν στο Φως που φέρνει η έλευση του Κυρίου στον κόσμο, το Φως της ζωής.  Το αστέρι στην κορυφή έχει και αυτό το συμβολισμό του. Παραπέμπει στο φωτεινό άστρο της Ανατολής που οδήγησε τους τρεις μάγους στην φάτνη, όπου γεννήθηκε ο Χριστός. Άλλοι πάλι, αντί για αστέρι, τοποθετούν έναν άγγελο στην κορυφή του δέντρου, θέλοντας να τιμήσουν τον άγγελο του Κυρίου που ανήγγειλε στον Ιωσήφ και την Παρθένο Μαρία τη γέννησή Του. Οι κόκκινες μπάλες συμβολίζουν το αίμα Του, το οποίο χύθηκε από τον ίδιο για να σώσει τους ανθρώπους από τις αμαρτίες και τα δεινά. Και, τέλος, οι γιρλάντες του δέντρου έρχονται να συμβολίσουν τα χαρμόσυνα νέα της γέννησής Του.
Έτσι λοιπόν και φέτος, σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών, τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις των ημερών, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την είσοδο της Σχολής. Σημειώνοντας ότι, βάσει του Κανονισμού Σπουδών, η Ακαδημία θα παραμείνει κλειστή για την περίοδο των γιορτών, από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, μεταφέρουμε το μήνυμα τόσο των σπουδαστών, όσο και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της Ακαδημίας, για τις πιο θερμές ευχές σε όλους τους αναγνώστες, για Καλά Χριστούγεννα, Χαρούμενη και Ευτυχισμένη Πρωτοχρονιά με υγεία και χαρά.  


Στέλλα Πετρίδου



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *