Πολύπλευρη κοινωνική προσφορά του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών»

Χρηματικά βοηθήματα σε 65 οικογένειες Οινουσσιωτών απέστειλε με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών»,  ενώ το σχετικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά μετά τις πολλές δυσκολίες, λόγω των τραπεζικών και λοιπών περιορισμών και έτσι κατά μήνα λαμβάνουν και φέτος χρηματικά επιδόματα 60 άπορες οικογένειες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΦΟ, από το ταμείο απόρων υποστηρίχθηκαν οικονομικά επείγοντα περιστατικά ασθενών συμπατριωτών, μη καλυπτόμενα από την κοινωνική ασφάλιση. Ο Σύλλογος συνεχίζει ανελλιπώς την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων ασθενών, ενώ επιπλέον πρόσφατα στήριξε νοικοκυριά, τα οποία απειλούνται ή η ΔΕΗ τους έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπροσθέτως χρηματοδοτείται η επισκευή παλαιάς ετοιμόρροπης κατοικίας άπορης οικογένειας στο νησί, που υπέστη ζημιές σε πρόσφατες κακοκαιρίες.
Επίσης, ο Σύλλογος συνεχίζει να παρέχει έγκαιρα και πάλι την πάγια οικονομική στήριξη στην Εκκλησία του νησιού, κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες.
Τέλος, αποστέλλονται στις Οινούσσες, με μέριμνα του ΣΦΟ και με εθελοντική προσφορά δεκάδων οινουσσιακών οικογενειών της Αττικής, δέκα μεγάλα χαρτοκιβώτια ρουχισμού και υποδημάτων για βρέφη, νήπια, παιδιά και ενήλικες. Η εκστρατεία αφορά τους εκατοντάδες πρόσφυγες, που καταφθάνουν καθημερινά στις Οινούσσες. Τα ρούχα θα τεθούν στη διαχείριση της εθελοντικής ομάδας διάσωσης, υποδοχής και περίθαλψης των Οινουσσών, που υποστηρίζει ο Σύλλογος.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *