"Καιρός για εθελοντές" στο Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος"!


Την Κυριακή που μας πέρασε, στις 6 του Νοέμβρη, σπουδαστές του Α΄ και Β΄ εξαμήνου της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών επισκέφθηκαν το Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους κ.Γεώργιο Γκλαβά, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική παρουσίαση του μετεωρολόγου κ. Τάσου Αρνιακού με θέμα «Καιρός για εθελοντές».
Ο κ. Αρνιακός, αφού ανέλυσε τους πρακτικούς κανόνες πρόγνωσης του καιρού, επεσήμανε ότι οι αναφερθέντες κανόνες δεν αποτελούν πανάκεια, αφού κάθε ένας από αυτούς έχει τις εξαιρέσεις του, ειδικά όταν αναφέρεται κανείς στη διαχρονικά καιρικά άστατη Ελληνική επικράτεια.
Τέλος τόνισε πως πρέπει οι ναυτικοί μας να συμβουλεύονται πάντα τις προγνώσεις της ΕΜΥ, καθώς και προγνωστικά στοιχεία και άλλων φορέων, όπως χάρτες, δορυφορικές φωτογραφίες, εικόνες από CAMERA, παρατηρήσεις από RADAR, αλλά και των καιρικών φαινομένων, ώστε να βγάζουν μια εμπεριστατωμένη προγνωστική εικόνα του καιρού που θα αντιμετωπίσουν, προκειμένου να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και εφόδια για την ασφάλεια της αποστολής τους.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η πρόγνωση από το μετεωρολογικό σταθμό του «Σπιτιού της Μαρίας» στα Καρδάμυλα παρουσιάζεται online εδώ

Στη φωτό που ακολουθεί ο κ. Αρνιακός με σπουδαστές του Β' εξαμήνου της ΑΕΝ Οινουσσών.


Στέλλα Πετρίδου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *