Μέρα γιορτής για τις Οινούσσες!

Μία μέρα γεμάτη συμβολισμούς ήταν η σημερινή για το μικρό ακριτικό νησί των Οινουσσών. Μία μέρα, εορτής του πολιούχου Άγιου Νικολάου, αλλά και της τελετής υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής μας. Από τη μία η παρουσία στο λιμάνι της κανονιοφόρου ΚΡΑΤΑΙΟΣ, από την άλλη η παρουσία ενστόλων του Στρατού Ξηράς με επικεφαλής τον Διοικητή της ΑΣΕΝ Αντιστράτηγο Ηλιόπουλο Ανδρέα, δύο συμβολικές παρουσίες, σε απάντηση των συνεχών προκλήσεων των ''γειτόνων'' μας που κλιμακώνουν επικίνδυνα τις διεκδικήσεις τους. Ο πύρινος λόγος του Επισκόπου Χίου από την Ωραία Πύλη του Αγίου Νικόλαου ήταν μία απάντηση της Εκκλησίας μας σε όσα επιβουλεύονται όσοι αμφισβητούν την εδαφική μας ακεραιότητα. 
Η παρουσία τόσων ενστόλων στο νησί, η συμμετοχή όλων των πιστών στον εκκλησιασμό, αλλά και την λιτανεία των λειψάνων του Αγίου που ακολούθησε, προκάλεσαν έντονα συναισθήματα σε όλους τους παρευρισκόμενους. 
Η συνέχεια δόθηκε στην Ακαδημία, όπου ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών, Οινουσσών, Βάτου και Παναγιάς, ευλόγησε τους πρωτοετείς σπουδαστές, ενώ γεμάτος με μηνύματα ήταν και ο λόγος του Διοικητού, που κάλεσε τους σπουδαστές να συνεχίσουν να είναι οι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό μεταφέροντας την ελληνική σημαία σε κάθε άκρη της υφηλίου.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:






Στέλλα Πετρίδου






Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *