«Δεν φοβόμαστε, αλλά ανησυχούμε»

«Δεν φοβόμαστε, αλλά ανησυχούμε», δηλώνει ο δήμαρχος των Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής μιλώντας στο iefimerida.gr για την εντεινόμενη προκλητικότητα των Τούρκων.

«Είμαστε άγρυπνοι φρουροί»
«Το μήνυμα που θα ήθελα να δώσω από εδώ, από τις Οινούσσες στην πολιτική ηγεσία αλλά και στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας αλλά και στους απέναντι, είναι ότι είμαστε εδώ άγρυπνοι φρουροί», τονίζει ο κ. Βογιατζής και επισημαίνει ότι «όποτε και να μας χρειαστούν είμαστε στη διάθεσή τους και θα συνεχίσουμε να φυλάμε Θερμοπύλες, να μείνει ο τόπος μας ελληνικός, καθαρός και αμόλυντος και η ελληνική σημαία να κυματίζει για πάντα εδώ στις Οινούσσες». 
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ, ο δήμαρχος των Οινουσσών τονίζει ότι είναι πολύ σημαντική για τους κατοίκους. «Γιατί έρχονται οι άνθρωποι εδώ και μας ενθαρρύνουν. Βλέπουν την κατάσταση όπως είναι, μας λύνουν συγκεκριμένες απορίες, είναι κάτι καλό που υπάρχει μία τέτοια παρουσία και που βρίσκεται εδώ ο στρατός και το κράτος». 
Από την άλλη, ο Στέφανος Βογιατζής δηλώνει συνηθισμένος στις τουρκικές προκλήσεις. «Εμείς είμαστε συνηθισμένοι όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ από παιδάκι που ήμουνα θυμάμαι το ίδιο πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε με τους Τούρκους». Και προσθέτει: «Εμείς είμαστε φιλικοί ως προς αυτούς, αυτοί έρχονται και μας ενοχλούν εδώ πέρα και υπάρχει αυτή η διαμάχη». 
Οσον αφορά στη δική του εκτίμηση γιατί η τουρκική προκλητικότητα έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού δηλώνει: «Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα στρατηγικής διοίκησης τους, Ότι ο Ερντογάν δεν έχει εδώ στα παράλια της Τουρκίας πολύ μεγάλη επιρροή και προσπαθεί τώρα με αυτά τα πράγματα να δημιουργήσει ρεύμα για το δημοψήφισμα που έχουν τον Απρίλη. Να γίνει ο απόλυτος άρχοντας για τα επόμενα 12 χρόνια». 
«Δεν φοβόμαστε αλλά ανησυχία υπάρχει»
«Δεν φοβόμαστε αλλά ανησυχία υπάρχει» τονίζει ο Σταύρος Βογιατζής και εξηγεί: «Οταν βλέπεις και έρχεται εδώ ο Τούρκος και δεν φεύγει και πάει δίπλα το πολεμικό ή το δικό μας του λιμενικού και του λέει “φύγε” και αυτός δεν φεύγει και λέει είναι δικά μας τα νησιά, οπωσδήποτε υπάρχει ανησυχία. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν φεύγει. Με ποιο σκεπτικό έρχεται εδώ και διεκδικεί τα νησιά». 
«Το τουρκικό στράτευμα αποτελείται από γενίτσαρους του Ερντογάν»
Ο δήμαρχος του νησιού αναφέρει ότι η ανησυχία τους έγγυται στο να μην βρεθεί κανείς θερμόαιμος που θα γυρίσει το πολυβόλο και θα ρίξει, αλλά και στο ότι πλέον το τουρκικό στράτευμα, μετά το πραξικόπημα, αποτελείται από νεαρά παιδιά χωρίς εμπειρία.
«Αυτό που μας προβληματίζει είναι να μην γίνει κάποιο θερμό επεισόδιο να μην βρεθεί κανείς από τους δικούς μας πιο θερμόαιμος και γύρισε το πολυβόλο και ρίξει και αρχίσει μία τέτοια διαμάχη. Αυτό είναι όντως ανησυχητικό γιατί μας έλεγαν στρατιωτικοί αναλυτές αλλά και διεθνολόγοι με τους οποίους μιλήσαμε ότι το στράτευμα του Ερντογάν είναι πλέον πολύ νεαρής ηλικίας, λόγω της βουτιάς στην επετηρίδα μετά το πραξικόπημα των στρατιωτικών, έχει βγάλει τους έμπειρους που είχε και τους παλιούς αξιωματικούς που βρίσκονταν μέσα στα σκάφη και έχει βάλει νέους που τους έχει κάνει πώς να το πω γενίτσαρούς του και αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν τώρα να κάνουμε αυτές τις προκλητικές ενέργειες. Εμείς βέβαια από την πλευρά μας δεν φοβόμαστε εντάξει τους βλέπουμε έρχονται περνάνε αλλά δεν φοβόμαστε έχουμε συνηθίσει», αναφέρει χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *