Διαμαρτυρία από τους γονείς του Δημοτικού για την απόσπαση της δασκάλας στα Ψαρά


Αγωνία και αγανάκτηση προκαλεί στους γονείς και κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Οινουσσών
"Απόστολος Παύλος" η πρόσφατη απόφαση του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αριστ. Κελεπερτζή να αποσπάσει από το δυσπρόσιτο σχολείο του νησιού μας δασκάλα για να την τοποθετήσει προσωρινά (;) στο Δημοτικό Σχολείο Ψαρών. Ο Σύλλογος Γονέων συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα υπό την προεδρία της κ. Μαριάννας Ηλιοπούλου-Κομνηνάρη και απεφάσισε να εκδόσει και γνωστοποιήσει το ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο απευθύνεται τόσο προς την ηγεσία του Υπ. Παιδείας, όσο και προς τους περιφερειακούς διευθυντές, Βουλευτές Χίου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα θα κλιμακωθούν οι διαμαρτυρίες αν δεν πληρωθεί το συντομότερο η θέση του εκπαιδευτικού, που αιφνιδίως και αναιτιολόγητα κενώθηκε. Η διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει τα ακόλουθα:

Προς:

Προϊστάμενο Α’βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αρ. Κελεπερτζή

Κοινοποίηση:

Υπουργόν Παιδείας κο. Αρβανιτόπουλο
Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κα. Παπαδανιήλ
Αντιπεριφεριάρχη Χίου , κ.Γιαννιάρη
Βουλευτές Χίου, κ. Μουσουρούλη και κ.Τριαντάφυλλο
Κο. Δήμαρχο Οινουσσών και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΨΗΦΙΣΜΑ...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Οινουσσών σήμερα 13/9/2013 και ώρα: 18.00 με παρόντα όλα τα μέλη του, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών συνεδρίασε για να εκφράσει την διαμαρτυρία του στην απόφαση του Διευθυντή της Α’βάθμιας Εκπαιδεύσεως Χίου, κ. Κελεπερτζή να αποσπάσει τη δασκάλα του 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου Οινουσσών κ. Ελευθερία Σουπιάδου προκειμένου να στελεχωθεί το Δημοτικό Σχολείο Ψαρών χωρίς να φροντίσει για την αντικατάστασή της . Έλαβε ομόφωνα τις κάτωθι αποφάσεις:

1) Την άμεση ανάκληση της απόφασης του Προϊσταμένου Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου που μετακινεί την δασκάλα του 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου Οινουσσών και να εφαρμόσει την απόφαση του από 10/9/2013 πίνακα, που την τοποθετεί οργανικά στο 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο Οινουσσών για να μην προχωρήσει ούτε καν στην σκέψη για περαιτέρω υποβάθμιση του Σχολείου.

2) Την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, κοινά αποδεκτής σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος δεσμεύθηκε δημόσια ότι δεν θα λειτουργήσει κανένα ολοήμερο σχολείο εάν δεν καλυφθούν πρωτίστως τα κενά των κλασσικών σχολείων. Ζητούμε όπως μας γνωστοποιήσει εάν και πόσα ολοήμερα σχολεία λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Χίο χωρίς να έχουν καλυφθεί τα κενά των κανονικών σχολείων και γιατί δεν κλήθησαν πρωτίστως από εκεί οι Δάσκαλοι να καλύψουν το κενό των Ψαρών.

3) Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλεί όλους τους γονείς και τους κατοίκους να συνοδέψουν το προεδρείο του Συλλόγου την Δευτέρα 16/9/2013 ώστε να επιδώσουν το παρόν στον Διευθυντή της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης στο γραφείο του στη Χίο και να απαιτήσουν την έγγραφη δέσμευσή του ότι η δασκάλα που θα μετακινηθεί θα επιστρέψει ξανά στην θέση της εντός 10 ημερών διαφορετικά ο Σύλλογος θα καλέσει την γενική συνέλευση, τις τοπικές Αρχές και φορείς και την τοπική κοινωνία, οι οποίοι στηρίζουν την διαμαρτυρία από την πρώτη ώρα για δυναμικότερες αντιδράσεις, οι οποίες θα φθάσουν έως και την κατάληψη του Σχολείου και λοιπών δημοσίων κτιρίων καθώς και την δημοσιοποίηση με κάθε μέσο της υποθέσεως.

4) Καλεί όλα τα τοπικά μέσα Οινουσσών και Χίου να γνωστοποιήσουν την δίκαιη διαμαρτυρία των γονέων και κηδεμόνων και μονίμων κατοίκων Οινουσσών όπου από ολόκληρη Χίο(κέντρο) με εκατοντάδες δασκάλους έπρεπε να επιλεγεί η 3η δασκάλα του 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου των Οινουσσών (α΄δυσπρόσιτο), να καλύψει το κενό του Σχολείο των Ψαρών (β΄δυσπρόσιτο), η οποία είχε τοποθετηθεί κανονικά με ΠΥΣΠΕ και πίνακα από τις 10ης Σεπτεμβρίου 2013, υποβαθμίζοντας έτσι συντονισμένα τις ακριτικές περιοχές.

5) Εξουσιοδοτεί την Αντιπρόεδρο Ελένη Γιακαλή όπως παραστεί στην επίσκεψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, κου. Βαρβιτσιώτη αύριο 14/9/2013 στις Οινούσσες και του παραδώσει το παρόν ψήφισμα μετά του Αντιδημάρχου Οινουσσών και τον ενημερώσουν σχετικά.

6) Την αποδοκιμασία συγκεκριμένων πρακτικών της Διοίκησης, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και οφείλονται στην αδυναμία των διοικούντων να εντοπίσουν εγκαίρως τα κενά στα σχολεία και να μεριμνήσουν για την επαρκή στελέχωση αυτών.

Οι ανωτέρω αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα στην έκτακτη συνεδρίαση στις 13/9/2013 και ώρα: 18.00 στις Οινούσσες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Σχολείου.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Πηγή: OINOUSSES: ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ"

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *