Ο διοικητής της AEN Οινουσσών κ. Ι.Μάργαρης μας μιλά για το Blue Star 1



Επιτέλους  το όραμα και η προσμονή γενιών ολόκληρων έγινε προσδοκία σήμερα το απόγευμα όταν ξεπρόβαλε πίσω από την όμορφη γοργόνα μας και έμπροσθεν του Αγίου Παντελεήμονα επιβλητικά το πρώτο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που θα συνδέει εφεξής τις ακριτικές Οινούσσες με το λιμάνι του Πειραιά αλλά και την Μυτιλήνη, με ενδιάμεσους λιμένες την Χίο και τα Ψαρά.
      
Είναι ένα αυτονόητο θα πει κάποιος αφού πλέον υπήρχε και το νέο κρηπίδωμα, όμως θα διαφωνήσω προσωπικά. Όσο δύσκολο ήταν να γίνει πραγματικότητα ο νέος εξωτερικός προβλήτας του νησιού μας, άλλο τόσο δύσκολο είναι, λόγο και του γενικότερου οικονομικού κλίματος, η πραγμάτωση αυτού του εγχειρήματος, της προσέγγισης τέτοιου μεγέθους και είδους πλοίου στις Οινούσσες. Μία προσέγγιση που, πέραν του ενθουσιασμού και της συγκίνησης (βλέποντας ηλικιωμένους και μικρά παιδιά να χειροκροτούν και να χαιρετούν αυθόρμητα το πλοίο και τους επιβάτες του), γέννησε σε πολλούς μας προσδοκίες, ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει ένα τέτοιο γεγονός.
Η απόφαση πλέον για ένα ταξιδιώτη να επισκεφτεί τις Οινούσσες (κυρίως τους χειμερινούς μήνες) δεν θα είναι ένας Γολγοθάς που θα αρχίζει βραδινές ώρες από τον Πειραιά και θα τελειώνει μεσημεριανές ώρες της επόμενης στον τελικό προορισμό. Το ίδιο και στην επιστροφή του, καθώς στον τελικό προορισμό, τον Πειραιά, δεν θα φτάνεις σε 23 (περίπου) ώρες από τις Οινούσσες (μέσω Χίου…), αλλά σε μόλις 7 – 7 ½ ώρες απευθείας.    
Καλοτάξιδο να είναι λοιπόν. Θα ήταν παράλειψη όμως να μην ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η σημερινή προσέγγιση, την τέως και την τωρινή Δημοτική Αρχή Οινουσσών, όλους όσους, κόντρα στα ρεύματα των καιρών μας, συνέβαλαν, από οποιοδήποτε πόστο στο να καταφέρουν έναν ηλικιωμένο ευγενή κύριο να μου πει σήμερα το απόγευμα : ΄΄Γιάννη μου συγκινούμαι πολύ σήμερα…από μικρό παιδί που ήμουν το είχα ως όνειρο και σήμερα, πριν πεθάνω, το όνειρό μου γίνεται αληθινό….΄΄

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *