Δελτίο τύπου του Πανοινούσσιου για τον αγώνα απέναντι σε διαιτησία Χίου





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                       
            Νέα ήθη και έθιμα στο χιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.


Μέσα στην εβδομάδα γίναμε γνώστες του ορισμού του Διαιτητή κ. ΚΑΤΣΑΡΗ στον αγώνα της ομάδας μας που είχε οριστεί για σήμερα και ώρα 11:00 στο Στάδιο Χίου με αντίπαλο την ομάδα του Πανεπιστημίου. Γνωρίζοντας την ιδιότητα του εν λόγω Διαιτητή και συγκεκριμένα ως φοιτητού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Χίου, δεν αντιδράσαμε (…αν και έπρεπε), καθώς θεωρήσαμε ότι η ιδιότητα του κάθε παράγοντα ενασχόλησης από οποιαδήποτε θέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να συγχέεται με το επάγγελμα ή την ιδιότητα αυτού…έστω και αν ο συγκεκριμένος Διαιτητής ορίστηκε να είναι ο πρώτος Διαιτητής (…ούτε καν βοηθός Διαιτητού) σε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του Πανεπιστημίου, ομάδα η οποία απαρτίζεται κατεξοχήν από φοιτητές του Τμήματος Χίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Εν γνώσει μας λοιπόν δεν αντιδράσαμε για τον ορισμό του Διαιτητή προ της ενάρξεως του αγώνα, φροντίσαμε όμως να δώσουμε το παρόν στις κερκίδες του Σταδίου, σχεδόν σύσσωμο το ΔΣ της ομάδας…και είδαμε ότι δεν περιμέναμε να δούμε!!!
Αν και προηγήθηκε η ομάδα μας και ισοφαρίστηκε σχεδόν άμεσα από την αντίπαλη ομάδα, έγινε ένα όμορφο παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν και από τις δύο ομάδες με αποκορύφωμα την φάση του 85ου λεπτού, όταν ο αρχηγός της ομάδας έκλεψε την μπάλα και φθάνοντας απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε τετ α τετ, ανατράπηκε από πίσω από αντίπαλο του, χωρίς να δοθεί το καταφανέστατο πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αντίπαλο αμυντικό, καθώς ήταν ο τελευταίος αμυντικός! Πιο ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος δεν μπορούσε να γίνει! Θεωρούμε πως τέτοιες φάσεις γίνονται σε σεμινάρια διαιτησίας για τον ορισμό του πέναλτι και της τιμωρίας του αμυντικού με κόκκινη κάρτα, σεμινάρια τα οποία δεν γνωρίζουμε αν έχει παρακολουθήσει ο παραπάνω Διαιτητής…
Και δεν έμεινε εκεί, καθώς ενώ έδωσε οκτώ (8) λεπτά καθυστερήσεις (….χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος), κράτησε δέκα λεπτά, ώσπου αφού διαπίστωσε ότι η ομάδα του Πανεπιστημίου ΤΟΥ, δεν μπορούσε να σκοράρει το γκολ της νίκης, αποφάσισε να σφυρίξει την λήξη του αγώνα. 
Στα παράπονά μας τόσο στον παρατηρητή του αγώνα και υπεύθυνου ορισμού των διαιτητών κ. ΜΑΧΑΙΡΑ, όσο και στον ίδιο τον Διαιτητή, δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση, την οποία όμως βρήκαμε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας με μέλη του τεχνικού επιτελείου αλλά και παίχτες της αντιπάλου ομάδας, οι οποίοι παραδέχθηκαν την παράβαση του παίχτη της ομάδας τους, ενέργεια που είναι προς τιμή τους.
Η ομάδα μας σήμερα, όπως και σε κάθε παιχνίδι παλεύει για το καλύτερο. Στηριζόμαστε σε νέα παιδιά του νησιού μας, τα οποία προσπαθούμε να φέρουμε στο γήπεδο, στον αθλητισμό, από το να τα βλέπουμε στις καφετέριες και στα μπαρ. Είμαστε η μόνη ομάδα της κατηγορίας που καλείται να έχει τα 10πλάσια έξοδα σε μετακινήσεις από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας, καθώς μετακινούμαστε 10 φορές στη Χίο, όταν κάθε ομάδα της Χίου μετακινείται μόλις μία φορά εκτός Χίου, στην έδρα μας, επιπλέον δε, πληρώνουμε σε κάθε παιχνίδι εντός έδρας, πέραν του ποσού που πληρώνει κάθε ομάδα, επιπλέον στην αμοιβή του θαλάσσιου ταξί από και προς την Λαγκάδα. 
Κατόπιν αυτών και μετά από έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ομάδας υπό τον Αντιπρόεδρο αυτής, αποφασίσθηκε η σύνταξη του παρόντος Δελτίου Τύπου και η έγγραφη διαμαρτυρία μας προς την ΕΠΣ Χίου κοινοποιούμενη στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, με το ερώτημα κατά πόσο είναι ηθικό να ορίζεται Διαιτητής φοιτητής σε αγώνα συμφοιτητών του…ιδιαίτερα όταν εκ του αποτελέσματος ο ορισμός αυτών είναι η αιτία της αλλοίωσης αποτελέσματος σε βάρος της ομάδας μας.            


        Για τον ΑΟ ΠΑΝΟΙΝΟΥΣΣΙΟΣ
Ο Γραμματέας                     Ο Αντιπρόεδρος

    Καββάδας Ιωάννης                    Μάργαρης Ιωάννης                                                                       

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *